Miguel Ángel Leal

10.02.2015 13:02

Dnešní článek bude patřit designérovi a marketingovému řediteli Cristian Lay.

Miguel Ángel Leal je nejen velmi charismatický muž, ale i velmi úspěšný a tvořivý. Svou kariéru začal ve skladu jako čistič a balič v rodinné firmě Cristian Lay. Studoval ve velké Británii obchodní management a po svém návratu se stal designérem pro značku SWAROVSKI jako jediný španělský designér v historii firmy. Avšak mu chyběla tvůrčí svoboda, proto se vrátil do firmy svého otce, kde v současnosti pracuje jako marketingový ředitel společnosti a hlavní designér.

Miguel velmi rád cestuje a navštívil spoustu zemí od Itálie až po Tibet a na svých cestách sbírá inspirace pro svou tvorbu jak šperků, tak i kosmetiky. V Tibetu vznikl motýl jako hlavní znak pro Cristian Lay. V Mexiku ho napadla produktová linie Diseňos Con Alma ( design s duší ). Miguel byl i samozřejmě v České Republice a u nás ho inspiroval Pražský Orloj a na jeho počest vytvořil hodinky.

Ve Španělsku je tento muž velmi známý jako např. u nás Osmani Laffita. Spolupracuje i modními  návrháři a s filmovým festivalem. Na mém blogu jste si jistě mohli všimnout několika produktů z dekorativní kosmetiky, které právě navrhl Miguel Ángel Leal. V nabídce samozřejmě nemá jen kosmetiku, ale i parfémy, hodinky a šperky. 

Miguel Ángel Leal chce i nadále rozvíjet svou filozofii ve firmě Cristian Lay a já osobně si myslím, že se mu to velice dobře daří a ne jen jemu, ale i celému týmu lidí, kteří v této firmě pracují.